Eigen faciliteiten voor de beste zorg

Goed bereikbaar vanuit Belgie & Zuid Nederland

EquiDoc - centrale ligging in Chaam

Onze kliniek is gevestigd in de mooie plaats Chaam. Chaam is omgeven door de Chaamse bossen met tientallen ruiterpaden. Chaam ligt tussen de stad Breda en Tilburg en is makkelijk bereikbaar door de diverse snelwegen. We zijn dus zowel vanuit België als ook vanuit Zuid Nederland makkelijk te bereiken. Ook ligt de kliniek slechts 2 minuten van het centrum van Chaam, waar supermarkten en andere winkels te vinden zijn.

Onze nieuwe locatie biedt een hoop mogelijkheden voor onderzoek, maar ook hebben we de mogelijkheden om uw paard tijdelijk te stallen ter observatie of tijdens (de start van) de revalidatieperiode 

Behandelingen en dienstverlening

Wij bieden verschillende behandelingen aan. We zijn met name specialist in kreupelheden, maar hebben ook veel expertise bij keuringen en orthopedie, voortplanting (embryo transplantatie, diepvries en vers sperma) en veulenzorg. Daarnaast beschikken wij onder andere over mobiele röntgen en echo-apparatuur waarmee wij ook op locatie kunnen helpen bij de beeldvorming.

Goede faciliteiten op locatie

Op onze volledig nieuwe praktijklocatie in Chaam hebben wij alle faciliteiten om uw paard de beste zorg te kunnen bieden. Als de faciliteiten het bij u thuis niet toelaten, dan bent u van harte welkom bij ons op de kliniek voor onderzoek.

We beschikken over een behandelruimte, verharde rechte lijn en volte en een buitenbaan 20×60 met eb- en vloed bodem. Daarnaast hebben we een aantal boxen beschikbaar voor paarden die medium-care zorg nodig hebben, voor merries die geïnsemineerd dienen te worden met diepvries sperma, paarden die opgenomen dienen te worden voor verder onderzoek/behandeling of paarden die bij ons op locatie gerevalideerd moeten worden.

De praktijk en het woonhuis van dierenarts Majbritt bevinden zich op hetzelfde terrein, waardoor er doorlopend voldoende toezicht is.

Behandelruimtes

Zowel in de stalgang, als op de poetsplaats, hebben wij meer dan voldoende ruimte om uw paard te kunnen onderzoeken en/of behandelen. De poetsplaats is voorzien van standaard warm water (35 graden) en dubbele kettingen om het paard aan vast te zetten. De afsluitbare verwarmde zadelkamer ligt naast de poetsplaats. 

Weidegang

De weides rondom de kliniek en het woonhuis staan in verbinding met elkaar, maar zijn wel afgezet met palen en draden, zodat elk paard zijn of haar eigen weide heeft. Ook patiënten kunnen hier gebruik van maken als zij voor langere tijd op de kliniek moeten verblijven.